Με τη φορητότητα να εξελίσσεται σε έναν όλο και πιο σημαντικό παράγοντα επιλογής laptop, οι προτάσεις κάτω από τις 15,6ʺ έχουν μεγάλη σημασία για τους καταναλωτές. Το περιοδικό New Technology Online, στο τεύχος Δεκεμβρίου 2019, ξεχώρισε δύο laptop της Lenovo με μέγεθος 13 ιντσών, τα οποία που εντυπωσιάζουν.

Όταν η διαγώνιος των 13 ιντσών συνοδεύεται από ελάχιστα περιθώρια γύρω της και ένα καλομελετημένο, ελαφρύ, μα ανθεκτικό σασί, τότε προκύπτει ένα laptop έτοιμο να μας ακολουθήσει παντού. Η Lenovo έχει ευχάριστα νέα για όσους δεν επιθυμούν έναν κατ’ όνομα φορητό υπολογιστή που θα μένει αμετακίνητος σε ένα γραφείο λόγω του όγκου και του βάρους του, αλλά προτιμούν ένα ικανότατο μηχάνημα γεννημένο για βόλτες.

IdeaPad S540-1 3IML: Δέος

Το πανίσχυρο IdeaPad S540-1 3IML δεν χρειάστηκε να επιστρατεύσει το γοητευτικό του look για να εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό μας στα ύψη, καθώς μια απλή ματιά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι αρκετή για να συγκινήσει και τους πιο απαιτητικούς χρήστες. Παρά τις travel friendly 13,3 ίντσες της, η IPS οθόνη του έρχεται με την κρυστάλλινη QHD ανάλυση των 2560×1600 pixels. Η πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων (72% colour gamut) σε συνδυασμό με τα 300nits φωτεινότητας, επιτρέπουν επαγγελματική χρήση εκτός σπιτιού ακόμα και τις ηλιόλουστες μέρες, που ο ήλιος μας κάνει τη χάρη να δοκιμάζει με τις ακτίνες του κάθε οθόνη που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Ο τελευταίας γενιάς επεξεργαστής της Intel, ο… αδάμαστος Core i7-10710U με 16GB μνήμης RAM στη διάθεσή του, μετατρέπει το IdeaPad σε φορητό workstation.

ThinkBook 13s: Ελβετικός σουγιάς

Τι ζητάνε οι περισσότεροι χρήστες από έναν φορητό υπολογιστή; Να μην τους ταλαιπωρεί με το βάρος και τις διαστάσεις του όταν τον μεταφέρουν στη δουλειά ή στις διακοπές, να είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις που θα του θέσουν οι επαγγελματικές αλλά και ψυχαγωγικές ανάγκες, να είναι αξιόπιστος με πλήρη υποστήριξη αν ποτέ χρειαστεί και, φυσικά, να μην κοστίζει περισσότερο από ένα μικρό αυτοκίνητο. Αυτά τα κριτήρια πρέπει να είχαν υπόψη τους και οι δημιουργοί του ThinkBook 13s-IWL, μιας και μιλάμε για μια λεπτή συσκευή που ζυγίζει μόλις 1,32 κιλά, εξοπλισμένη με επαρκέστατη υπολογιστική ισχύ, τρία χρόνια εγγύηση onsite και προσγειωμένο κόστος.