Οι υπολογιστές desktop εξακολουθούν να κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στις ελληνικές επιχειρήσεις με ποσοστό 91% και οι αναβαθμίσεις πραγματοποιούνται όταν αυτό κριθεί εντελώς απαραίτητο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν πραγματοποίησαν καμία αναβάθμιση εξοπλισμού εδώ και τρία χρόνια, δηλώνοντας παράλληλα ότι το επίπεδο των πληροφοριακών συστημάτων τους βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι την περίοδο του lockdown το 42% των επιχειρήσεων δεν είχε κανέναν εργαζόμενο εξ αποστάσεως.

Τα παραπάνω είναι ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα της πρώτης έρευνας με τίτλο «Leading The Way Forward: Digital Transformation & Security in the Covid-19 era» που εστιάζει σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας στις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ χαρτογράφει το τεχνολογικό τους επίπεδο.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Lenovo από την Focus Bari και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου σε online συνέντευξη τύπου από την πρόεδρο και CEO της Focus Bari Ξένια Κούρτογλου παρουσία του γενικού διευθυντή της Lenovo Hellas Παναγιώτη Μακρυνιώτη με συντονιστή τον δημοσιογράφο Προκόπη Δούκα.

Διαβάστε για τα άκρως ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας στο Biztech.gr >>