11/01/2023
05/01/2023

Το Lenovo ThinkPhone by Motorola που ανακοινώθηκε στην πρόσφατη CES 2023, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στις επιχειρήσεις μια μοναδική εμπειρία smartphone με την ίδια ποιότητα και αξιοπιστία που υπάρχει σε κάθε συσκευή με την επωνυμία Lenovo Think. Για χρόνια, το ThinkPad επικεντρώνεται στην επίλυση προβλημάτων, μέσω τεχνολογικής καινοτομίας, αξιόπιστης ποιότητας και στοχευμένου σχεδιασμού. Καθώς η Lenovo γιορτάζει την 30ή επέτειο του ThinkPad, για να γιορτάσει αυτή την κληρονομιά, η Motorola είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το ThinkPhone, τον καλύτερο σύντροφο για ένα ThinkPad.

Το ThinkPhone είναι ένας μοναδικός συνδυασμός της κορυφαίας καινοτομίας της Motorola για smartphone και της σταθερής αποστολής της Lenovo στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, για να προσφέρει στους πελάτες της καλύτερες λύσεις ασφάλειας. Αυτή η συσκευή έρχεται με ένα ισχυρό σύνολο premium προδιαγραφών σε συνδυασμό με μοναδικό σχεδιασμό και συνδέεται άψογα με ένα ThinkPad, όπως το πιο πρόσφατο ThinkPad X1 Carbon Gen 11, το οποίο ενσωματώνει επίσης αρκετές βελτιώσεις ασφαλείας.

Με το ThinkPhone, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους μια πλήρη σειρά λειτουργιών ασφάλειας και υποστήριξης που παρέχουν απρόσκοπτη προστασία και πλήρη διαχειρισιμότητα, καθώς υποστηρίζονται από το ThinkShield. Το ThinkShield είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα ασφαλείας – η οποία προσφέρει θεμελιώδεις πολιτικές ασφαλείας, με εξειδικευμένο hardware, software και διαδικασίες που διασφαλίζουν την ασφάλεια ολόκληρης της συσκευής.

Οι υπεύθυνοι ΙΤ μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι συσκευές της εταιρείας τους προστατεύονται με ενσωματωμένο προηγμένο AI που βασίζεται σε hardware και premium λύσεις ασφαλείας όπως το Moto Threat Defense. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να προμηθεύσουν το προσωπικό τους με ThinkPhones με zero touch και να διαχειριστούν ολόκληρο τον στόλο ThinkPhones τους με λύσεις διαχείρισης συσκευών, όπως το Moto OEMConfig και το Moto Device Manager.

Το ThinkPhone συνοδεύεται επίσης από το Moto Secure, μια εφαρμογή που χρησιμεύει ως hub για αντικείμενα που σχετίζονται με την ασφάλεια και το απόρρητο. Σε συνδυασμό με το Moto OEMConfig ή το Moto Device Manager, οι διαχειριστές IT μπορούν να διαμορφώσουν εξ αποστάσεως τις λειτουργίες του Moto Secure στα ThinkPhones, από τις ρυθμίσεις κλειδώματος της οθόνης έως τις ειδοποιήσεις δικτύου. Επιπλέον, το ThinkPhone έρχεται με Moto KeySafe, έναν ξεχωριστό επεξεργαστή που τρέχει σε Android, ο οποίος προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας για την καλύτερη προστασία των πιο ευαίσθητων δεδομένων στο smartphone. Απομονώνει PIN, κωδικούς πρόσβασης και κρυπτογραφικά κλειδιά, αποθηκεύοντάς τα σε περιβάλλον ανθεκτικό σε παραβιάσεις, προστατεύοντας τα δεδομένα από μέσα προς τα έξω.

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, η συσκευή διαθέτει πιστοποίηση MIL STD 810H, είναι σχεδιασμένη με ελαφριά ίνα αραμιδίου που είναι ισχυρότερη από ατσάλι, ενώ προσφέρει πλαίσιο αλουμινίου ποιότητας αεροσκάφους και Gorilla Glass Victus, ώστε να αντέχει εύκολα κραδασμούς και πτώσεις από έως και 1,25 μέτρα. Παράλληλα, με πιστοποίηση IP682, το ThinkPhone έχει σχεδιαστεί για να αντέχει τη βύθιση σε σκόνη και νερό σε βάθος έως και 1,5 μέτρο για έως και 30 λεπτά – έτσι ώστε να μην χάνεται χρόνος ή επιχειρηματικές ευκαιρίες λόγω διακοπής λειτουργίας του συστήματος. Όλα αυτά σε ένα premium, αλλά και ανθεκτικό σχεδιασμό. Το ThinkPhone διαθέτει επίσης το εμβληματικό Red Key, τοποθετημένο στο πλάι της συσκευής, για να παρέχει άμεση πρόσβαση στις πιο κρίσιμες εφαρμογές ή για άμεση σύνδεση με τον Think υπολογιστή.

Συνδεσιμότητα Think 2 Think

Το Lenovo ThinkPhone της Motorola παρουσιάζει τη συνδεσιμότητα Think 2 Think που υποστηρίζεται από το Ready For, ένα σύνολο λειτουργειών που προάγουν την παραγωγικότητα και επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα σε όλες τις συσκευές ThinkPhone και ThinkPad. Οι εμπειρίες Think 2 Think περιλαμβάνουν:

  • Άμεση σύνδεση: Το τηλέφωνο και ο υπολογιστής συνδέονται μέσω WiFi απρόσκοπτα όταν βρίσκονται κοντά.
  • Ενοποιημένο Clipboard: Μεταφέρετε απρόσκοπτα κείμενο ή πρόσφατες φωτογραφίες, σαρωμένα έγγραφα και βίντεο μεταξύ συσκευών, επικολλώντας το αρχείο, σε οποιαδήποτε εφαρμογή στη συσκευή προορισμού.
  • Ενοποιημένες ειδοποιήσεις: Οι ειδοποιήσεις τηλεφώνου εμφανίζονται αμέσως στο κέντρο ενεργειών των Windows. Κάνοντας κλικ σε μια ειδοποίηση, ανοίγει αυτόματα η αντίστοιχη εφαρμογή τηλεφώνου στην οθόνη του υπολογιστή.
  • File Drop: Εύκολο drag & drop  αρχείων μεταξύ ThinkPhone και PC.
  • App Streaming: Ανοίξτε οποιαδήποτε εφαρμογή Android απευθείας σε υπολογιστή.
  • Προηγμένη κάμερα web: Επωφεληθείτε από τις ισχυρές κάμερες ThinkPhone και τις δυνατότητες AI, χρησιμοποιώντας την ως κάμερα web για όλες τις βιντεοκλήσεις σας.
  • Instant Hotspot: Συνδεθείτε στο διαδίκτυο με ένα κλικ, απευθείας από τον υπολογιστή για να αξιοποιήσετε τη συνδεσιμότητα 5G του ThinkPhone.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με το λανσάρισμα του Lenovo ThinkPhone, μια συσκευή που ενσωματώνει πραγματικά την αξιόπιστη ποιότητα και σχεδίαση του ThinkPad, φέρνοντας παράλληλα μοναδικά εργαλεία παραγωγικότητας και κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης συσκευών», δήλωσε ο Sergio Buniac, Motorola President και Lenovo senior vice-president. «Με τις premium προδιαγραφές του και την απρόσκοπτη συνδεσιμότητά του με το ThinkPad, το ThinkPhone θα αλλάξει την εμπειρία χρήσης για τους επιχειρηματικούς πελάτες».

Συνεργασία με Microsoft

Τα πάντα στο ThinkPhone σχεδιάστηκαν με γνώμονα την παραγωγικότητα, η Motorola έχει συνεργαστεί με εταιρείες, όπως η Microsoft, για να προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες παραγωγικότητας στους επιχειρηματικούς πελάτες της και να βοηθήσει τους χρήστες του ThinkPhone να κάνουν τα πάντα με ευκολία.

Το ThinkPhone διαθέτει προεγκατεστημένα τα Microsoft 365, Outlook και Teams. Αυτό συνεπάγεται άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να επεξεργαστείτε ή δημιουργήστε νέα έγγραφα ή να χρησιμοποιήστε mobile- friendly λειτουργιές που προσφέρουν την δυνατότητα να σαρώσετε ένα PDF με την κάμερα ή να υπαγορέψετε ένα έγγραφο με τη φωνή σας.

Παράλληλα, η Motorola και η Microsoft συνεργάζονται για να παρουσιάσουν πρόσθετες εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δυνατοτήτων push-to-talk μέσω του εμβληματικού Red Key του ThinkPhone, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν άμεση επικοινωνία στην εφαρμογή Walkie Talkie μέσω του Microsoft Teams. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να διευκολύνουν τους εργαζόμενους να είναι πιο παραγωγικοί από οπουδήποτε, μέσω του streaming της επιφάνειας εργασίας των Windows απευθείας σε συσκευές ThinkPhone. Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το ThinkPhone τους για να έχουν πιο ασφαλή πρόσβαση στις εξατομικευμένες εφαρμογές, περιεχόμενο και ρυθμίσεις των Windows, για να κάνουν περισσότερα, από όπου κι αν εργάζονται.

Κορυφαίο hardware

Για να διασφαλιστεί η κορυφαία απόδοση για τα επόμενα χρόνια, αυτό το smartphone τροφοδοτείται από το Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. Με αυτήν την πλατφόρμα οι εφαρμογές ανοίγουν αμέσως και ακόμη και τα πιο απαιτητικά workflows εκτελούνται ομαλά. Επιπλέον, το ThinkPhone είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία 5G και συμβατότητα Wi-Fi 6E, απελευθερώνοντας τη δύναμη του νέου προτύπου Wi-Fi 6 GHz που παρέχει τις πιο γρήγορες διαθέσιμες ταχύτητες Ιnternet, έως σήμερα.

Το ThinkPhone διαθέτει οθόνη FHD+ 6,6 ιντσών που διευκολύνει στην προβολή του συνόλου του περιεχομένου σας, από πολύπλοκα dashboards μέχρι τεράστια email threads. Παράλληλα, η μεγάλη μπαταρία του προσφέρει πάνω από 36 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να παραμείνετε συνδεδεμένοι ανεξάρτητα από το σημείο του πλανήτη στο όποιο βρίσκεστε. Όταν έρθει η ώρα της επαναφόρτισης, το ThinkPhone έρχεται με έναν φορτιστή 68W TurboPower που προσφέρει ισχύ για όλη τη μέρα, με λίγα μόνο λεπτά φόρτισης. Αυτός ο ελαφρύς φορτιστής τσέπης είναι τόσο ισχυρός που μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει το laptop σας ή οποιαδήποτε συσκευή USB-C.

Τέλος, για να ολοκληρώσει την ισχυρή αυτήν συσκευή, η Motorola συμπεριέλαβε μια κάμερα Ultra Pixel 50MP που προσφέρει κορυφαία ποιότητα εικόνας σε κάθε βιντεοκλήση ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού. Αυτή η κορυφαία κάμερα Ultra Pixel είναι ιδανική για να ζωντανεύει ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, τραβώντας φωτογραφίες με 32x περισσότερα focusing pixels, για καλύτερες εικόνες, σημειώσεις και σκίτσα—όλα με απίστευτη ευκρίνεια και λεπτομέρεια.