Η πρόσβαση σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι απαραίτητη για κάθε μαθητή και φοιτητή σήμερα. Αυτό έγινε ακόμα πιο εμφανές με την υιοθέτηση της τηλεκπαίδευσης σε σχολεία και πανεπιστήμια. Για την κάλυψη των αναγκών όλων των νέων, λοιπόν, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δημιούργησε το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα. Μέσω αυτού περισσότερες από 300.00 οικογένειες θα επιδοτηθούν με voucher αξίας 200€ το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά υπολογιστή ή tablet.

Αν είστε κι εσείς δικαιούχος τότε σκέφτεστε σίγουρα τη συσκευή που πρέπει να αποκτήσετε. Η Lenovo, ο νούμερο 1 κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, έχει μία ευρεία γκάμα επιλογών σε tablet και laptop για να επιλέξετε. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες των παιδιών, για την τηλεκπαίδευση, τις εργασίες, τις εφαρμογές της σχολής και ό,τι άλλο χρειαστούν.

Τη Lenovo προτείνει και το Ethnos.gr στους δικαιούχους της Ψηφιακής Μέριμνας, μέσα από το αναλυτικό του άρθρο για το πρόγραμμα. Σε αυτό διαβάζουμε για τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, τους στόχους της δράσης και τις συσκευές που ξεχωρίζει το Ethnos.gr ως τις καταλληλότερες για μαθητές και φοιτητές σήμερα.

Για τους φοιτητές και τα μεγαλύτερα παιδιά, το αφιέρωμα του Ethnos.gr στην Ψηφιακή Μέριμνα προτείνει laptop και συγκεκριμένα τη σειρά IdeaPad 3, λόγω των δυνατών χαρακτηριστικών και της ποικιλίας επιλογών, και τη σειρά IdeaPad 1 με οθόνη 11 ιντσών για όσους χρειάζονται εύκολη φορητότητα. Για τους μικρούς μαθητές, το Ethnos.gr προτείνει τα tablet της σειράς Tab M10 δεύτερης γενιάς ως τα πληρέστερα εργαλεία για online διδασκαλία, αλλά και για τις ανάγκες των μαθητών μετά την επιστροφή στη σχολική τάξη.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του Ethnos.gr εδώ.