Σε πρόσφατη ψηφιακή συνέντευξη τύπου, η Lenovo παρουσίασε τα ευρήματα της πρώτης ελληνικής έρευνας που εστιάζει στα θέματα της εργασίας από απόσταση και της κυβερνοασφάλειας, ενώ χαρτογραφεί ταυτόχρονα το τεχνολογικό επίπεδο των εταιρειών στη χώρα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Focus Bari και τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Το ρεπορτάζ του καναλιού προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της 29ης Σεπτεμβρίου 2020 . Πέρα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, η κάλυψη του ΣΚΑΪ συνοδεύτηκε και από τις απόψεις εκπροσώπων του τεχνολογικού χώρου στην Ελλάδα.

Την έρευνα σχολίασε αρχικά ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης. Ο Γενικός Διευθυντής της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασε την πεποίθησή του πως η εργασία από οπουδήποτε είναι το μέλλον, παρότι αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας. Η τάση του work from anywhere, όμως, δείχνει πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο για βελτίωση στο κομμάτι του εξοπλισμού των επιχειρήσεων.

Στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησε και ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Υφυπουργός Ψηφιακής Στρατηγικής της Κυβέρνησης. Το βασικό σημείο το οποίο ξεχώρισε ο κος Ζαριφόπουλος είναι η πρωτοκαθεδρία που κατέχουν τα desktop συστήματα. Δεν παρέλειψε, όμως, να τονίσει τη δύναμη που προφέρουν τα σημερινά laptop.

Τέλος, ο Δημήτρης Εφορακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Info Quest Technologies, στάθηκε στην νέα τάση εξωστρέφειας που παρατηρείται στις ελληνικές επιχειρήσεις, σχολιάζοντας την έρευνα της Lenovo.

Η έρευνα «Driving The Way Forward: Digital Transformation & Security in the Covid-19 era» πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 2020 και τα αποτελέσματα της μπορείτε να τα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο. Το πλήρες ρεπορτάζ του δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω: