04/02/2022
02/02/2022

Στις 2 Φεβρουαρίου 2022, το περιοδικό Fortune δημοσίευσε την ετήσια λίστα του με τις πιο θαυμαστές εταιρείες στον κόσμο (World’s Most Admired Companies) με τη Lenovo να κατατάσσεται στην πέμπτη θέση, κερδίζοντας πέντε θέσεις στην κατηγορία της βιομηχανίας υπολογιστών.

Η ετήσια κατάταξη, η οποία αξιολογεί την εταιρική φήμη των παγκόσμιων οργανισμών, εξετάζει τις 1.000 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ μαζί με τις εταιρείες του Fortune’s Global 500 που αναφέρουν ετήσια έσοδα 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ή περισσότερα. Η Lenovo βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 159η θέση στη λίστα Fortune Global 500.

Η λίστα κατατάσσει παγκόσμιες εταιρείες από 52 διαφορετικούς κλάδους. Στις εταιρείες της υποκατηγορίας της «βιομηχανίας υπολογιστών», η Lenovo αναγνωρίστηκε ως η «Πιο θαυμαστή» σημειώνοντας κορυφαία βαθμολογία για την καινοτομία, την ποιότητα διαχείρισης και την παγκόσμια ανταγωνιστικότητα της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, η μεθοδολογία του Fortune, σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Korn Ferry, καθορίζει τις καλύτερες εταιρείες σε 52 κλάδους και ζητά από στελέχη, διευθυντές και αναλυτές να αξιολογήσουν οργανισμούς εντός του τομέα τους με βάση εννέα κριτήρια, από την επενδυτική αξία και την ποιότητα της διαχείρισης και των προϊόντων έως την κοινωνική ευθύνη και ικανότητα προσέλκυσης ταλέντων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις Fortune Most Admired Companies μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επίσης, πρόσφατα η Lenovo αναγνωρίστηκε από την Corporate Knights ως μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες στον κόσμο, απέσπασε την καλύτερη βαθμολογία για πέμπτη συνεχή χρονιά στον Δείκτη Εταιρικής Ισότητας και αναγνωρίστηκε στον Δείκτη Ισότητας Φύλων 2022 του Bloomberg.