Η τηλεκπαίδευση απαιτεί ίση πρόσβαση σε τεχνολογικό εξοπλισμό από όλους για να αποδώσει. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, το οποίο παρέχει επιταγή (voucher) ύψους 200€ στους δικαιούχους του. Μέσω αυτού επιδοτείται η απόκτηση laptop, tablet ή σταθερού υπολογιστή από χιλιάδες οικογένειες. Αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αν είστε δικαιούχος, όμως, αυτό που έχει τελικά σημασία είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μηχάνημα για την οικογένειά σας. Αυτό αναζήτησαν και οι συντάκτες τους Capital.gr και κατέληξαν στην Lenovo ως τον καλύτερο κατασκευαστή για να αξιοποιήσετε το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας. Στο πρόσφατο αφιέρωμα της σελίδας στα καλύτερα laptop ή tablet για φοιτητές και μαθητές αναδεικνύονται δύο φορητοί υπολογιστές και δύο tablet της Lenovo ως οι καταλληλότερες προτάσεις.

Το Capital.gr ξεχώρισε το Lenovo IdeaPad 3 για την ευελιξία του, καθώς αυτό το μοντέλο διαθέτει εκδόσεις 14, 15 και 17 ιντσών, με επεξεργαστές τόσο από την Intel όσο και από την AMD. Όσο για τους μαθητές και φοιτητές που βάζουν πάνω από όλα τη φορητότητα, το IdeaPad 1 με οθόνη 14 ιντσών και χαμηλό βάρος είναι το laptop που προτείνεται. Περνώντας στα tablet, το Capital προτείνει τα δεύτερης γενιάς Tab M10 HD και Tab M10 FHD Plus για τους μικρότερους μαθητές.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του Capital.gr εδώ.