Στις 13 Οκτωβρίου διεξήχθη στο Grecotel Cape Sounio το 3ο Marie Claire Power Trip. Η Lenovo στήριξε την σημαντική αυτή εκδήλωση με τη χορηγία της. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητριών ήταν και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Πρωταθλήτρια κολύμβησης ΑΜΕΑ, Χάλκινη Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2021, την οποία η Lenovo υποστηρίζει μέσω χορηγικής συνεργασίας.

Το Marie Claire Power Trip είναι ένα συνέδριο-πηγή έμπνευσης. Με γνώμονα την ενδυνάμωση των γυναικών, φιλοξενεί κάθε χρόνο σπουδαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε μία ολοήμερη εκδήλωση γεμάτη με ενδιαφέρουσες θεματικές. Επιδραστικές γυναίκες από κάθε υπόβαθρο συζητούν και μοιράζονται τις εμπειρίες τους για τον τομέα τους, αλλά και το γυναικείο κίνημα. Κατά τη διάρκεια του 3ου Marie Claire Power Trip παρακολουθήσαμε συζητήσεις για τις καινοτομίες και τα επιτεύγματα των γυναικών στη βιώσιμη ανάπτυξη, την υγεία, την επιστήμη, την τεχνολογία, αλλά και για τις ευκαιρίες και τις διεκδίκησες των γυναικείων κινημάτων σήμερα.

Στην θεματική ενότητα «Ο θρίαμβος της θέλησης: Πρωταθλήτρια ζωής» κεντρική ομιλήτρια ήταν η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Μαζί της συνομίλησαν η κ. Μαρίλη Ευφραιμίδη, δημοσιογράφος του Marie Claire, και η Βικτωρία Λουπάκου, Marketing Manager της Lenovo σε Ελλάδα και Κύπρο. Η χάλκινη ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συγκίνησε το κοινό περιγράφοντας τις εμπειρίες της. Τόνισε επίσης το πόσο λίγη βοήθεια είχε μέχρι και τη στιγμή που η Lenovo την προσέγγισε για συνεργασία. «Δεν είχα βοήθεια πριν τους αγώνες. Με προσέγγισε η Lenovo και μου είπε πως βλέπουν δυνατότητες σε εμένα. Δεν θέλησα να τους διαψεύσω. Η ευθύνη είναι μεγάλη και γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της στάθηκε στο γεγονός πως τα άτομα με αναπηρίες δεν ανήκουν στο σπίτι, αλλά παντού. Ο αθλητισμός τη βοήθησε να το συνειδητοποιήσει αυτό. Ακόμα και μετά την είσοδό της στο χώρο του αθλητισμού ως άτομο με αναπηρία, όμως, αντιμετώπισε εμπόδια λόγω του φύλου της. Όπως η ίδια μοιράστηκε με το κοινό: «Παλαιότερα ακόμα και οι χώροι της αναπηρίας και του αθλητισμού, ήταν ανδροκρατούμενοι. Είχαμε πάρα πολλά εμπόδια, δεν συμμετείχαμε, οι περισσότερες ήμασταν εκτός.»

Η Lenovo, πιστή στην κουλτούρα που προωθεί το inclusion και το diversity, συνεχίζει να στηρίζει δράσεις και ανθρώπους που προάγουν τις ιδέες αυτές. Ως τεχνολογικός ηγέτης, η Lenovo βοηθά ανθρώπους όπως η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και ενέργειες όπως το συνέδριο Marie Claire Power Trip καλύπτοντας τις ανάγκες τους, τεχνολογικές και μη. Η τεχνολογία δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και εξισώνει το χάσμα μεταξύ ανθρώπων, γι’ αυτό και η υποστήριξη της διαφορετικότητας και την κοινωνικής ένταξης είναι υποχρέωση για μια εταιρεία σαν τη Lenovo, η οποία ηγείται των τεχνολογικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ομιλία της Αλεξάνδρας Σταματοπούλου στο 3ο Marie Claire Power Trip: