H Lenovo καταγράφει αποτελέσματα ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο, διπλασιάζοντας τα καθαρά έσοδά της, καθώς η στρατηγική της συνεχίζει να αυξάνει την αειφόρο κερδοφορία και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, 11 Αυγούστου 2021 – Ο Όμιλος Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο. Οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από την επιταχυνόμενη ψηφιοποίηση, τον έξυπνο μετασχηματισμό και την αναβάθμιση σε συσκευές, υποδομές και εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να τροφοδοτούν τις μακροπρόθεσμες και βιώσιμες αυξήσεις της αποδοτικότητας του Ομίλου.

Αξιοποιώντας τις ευκαιρίες αυτές, η απόδοση της Lenovo είδε σημαντικές βελτιώσεις στην κερδοφορία σε ετήσια βάση, με τα έσοδα προ-φόρων σχεδόν να διπλασιάζονται και να ανέρχονται στα 650 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (αύξηση 96%), ενώ τα καθαρά έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν (αύξηση 119%), καθώς το περιθώριο καθαρού εισοδήματος έφτασε το 2,8%, το υψηλότερο εδώ και πολλά χρόνια. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του Ομίλου συνέχισαν την υπερ-ανάπτυξη στα 16,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση.

Στο μέλλον, η εταιρεία βλέπει συνεχείς ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώσεις της κερδοφορίας σε όλες τις δραστηριότητές της, σε τομείς όπως vertical λύσεις, λύσεις υποδομής, premium υπολογιστές και συσκευές εκτός των υπολογιστών, όπως tablet, smartphone, embedded computing και άλλες έξυπνες συσκευές. Επιπλέον, η καινοτομία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην κερδοφόρα, βιώσιμη ανάπτυξη. Έχοντας αυξήσει τα έξοδα Ε&Α το πρώτο τρίμηνο κατά 40% σε ετήσια βάση, η Lenovo θα επενδύσει περαιτέρω στην καινοτομία και θα διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε Ε&Α τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτό το τρίμηνο είναι το πρώτο που η εταιρεία ανακοινώνει αποτελέσματα στο πλαίσιο της νέας της δομής που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα: Solutions and Services Group (SSG), Infrastructure Solutions Group (ISG) και Intelligent Devices Group (IDG).

Περίληψη οικονομικών αποτελεσμάτων:

Lenovo Earnings Q1FY2021 01

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo Yuanqing Yang, δήλωσε:

«Ο επιταχυνόμενος ψηφιακός και έξυπνος μετασχηματισμός δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά παγκοσμίως. Η Lenovo αξιοποιεί στο έπακρο τις ευκαιρίες αυτές, καθώς μετασχηματίζεται και η ίδια από εταιρεία συσκευών σε πάροχο υπηρεσιών και λύσεων. Η απόδειξη είναι στις επιδόσεις μας, όπου μόνο το τρίμηνο αυτό διπλασιάσαμε την αποδοτικότητα μας σε ετήσια βάση, ενώ το περιθώριο καθαρού εισοδήματος έφτασε στο υψηλότερο εδώ και πολλά χρόνια. Στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις επενδύσεις σε Ε&Α, με στόχο να τις διπλασιάσουμε τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη λειτουργική μας αριστεία και, παράλληλα θα παραμένουμε προσηλωμένοι στην πράσινη καινοτομία για να επιτύχουμε μακροπρόθεσμα βιώσιμες αυξήσεις της κερδοφορίας μας».

Solutions and Services Group (SSG): αύξηση της κερδοφορίας του Ομίλου σε τομείς ταχείας ανάπτυξης

Ο κλάδος μεταμορφώνεται με πελάτες που χρειάζονται πιο εξελιγμένες υπηρεσίες πληροφορικής, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες για υπηρεσίες λύσεων και διαχειριζόμενες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του μοντέλου συνδρομής as-a-Service. Εκτιμάται ότι η αγορά υπηρεσιών πληροφορικής θα έχει αξία πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ έως το 2025.

Απόδοση Q1:

 • Σημαντική αύξηση των εσόδων του πρώτου τριμήνου (38% σε ετήσια βάση σε 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε τρία βασικά τμήματα της SSG (υπηρεσίες υποστήριξης, διαχειριζόμενες υπηρεσίες/ as-a-Service, κάθετες λύσεις) με λειτουργικό περιθώριο 22%, πολύ υψηλότερο από τις παραδοσιακές επιχειρήσεις hardware.
 • Η κερδοφορία των υπηρεσιών υποστήριξης αυξήθηκε σχεδόν τρεις μονάδες σε ετήσια βάση. Τα έσοδα από τη διαχειριζόμενη υπηρεσία/as-a-Service πέτυχαν διψήφια αύξηση σε ετήσια βάση και η αξία των συμβάσεων για κάθετες λύσεις να πετυχαίνει τριψήφια αύξηση σε ετήσια βάση.
 • Η επιτυχία προήλθε από αρκετές νέες υψηλού επιπέδου συμφωνίες για έξυπνες πόλεις και έξυπνα καταστήματα λιανικής, καθώς και υβριδικές λύσεις cloud χρησιμοποιώντας το Lenovo IP.

Μελλοντικά σχέδια:

 • Σε αυτό το πλαίσιο, η Lenovo θα βελτιώσει τα ποσοστά διείσδυσης για υπηρεσίες υποστήριξης και θα αξιοποιήσει την αυξανόμενη βάση εγκατάστασης συσκευών, ειδικά καθώς ο εμπορικός τομέας επανέρχεται στην ανάπτυξη. Για το as-a-Service, η εταιρεία επενδύει επιθετικά σε δυνατότητες, πλατφόρμες και εργαλεία, καθώς και στην αύξηση της κλίμακας μέσω της δημιουργίας πιο επαναλαμβανόμενων κάθετων λύσεων με χρήση της IP της Lenovo και μέσω στρατηγικών συνεργασιών.
 • Τα σημαντικά υψηλότερα περιθώρια των τριών βασικών τομέων για το SSG θα οδηγήσουν σε υψηλότερη κερδοφορία για τον Όμιλο συνολικά στα επερχόμενα τρίμηνα, αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Infrastructure Solutions Group (ISG): επιτάχυνση της κερδοφορίας και αποτελέσματα που υπερβαίνουν την αγορά κάθε τρίμηνο

Η υποδομή ICT είναι το θεμέλιο για τον ψηφιακό και ευφυή μετασχηματισμό, ενώ αναμένεται να είναι μια αγορά σχεδόν 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έως το 2025. Έχοντας επενδύσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής βάσης, η Lenovo βρίσκεται πλέον σε καλή θέση ως πάροχος ICT.

Απόδοση Q1:

 • Η επιχειρηματική μονάδα του ISG απέφερε έσοδα ρεκόρ 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ ξεπέρασε την αγορά για έξι συνεχόμενα τρίμηνα και πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε ετών.
 • Είναι πλέον #3 στην παγκόσμια αγορά σε x86 Server και #2 σε Storage.
 • Οι επιχειρήσεις υψηλότερου περιθωρίου-Storage, software και λύσεις Hybrid Cloud-συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε ετήσια βάση, με τις λύσεις Hybrid Cloud να αυξάνονται σε υψηλά, διψήφια επίπεδα, από έτος σε έτος.

Μελλοντικά σχέδια:

 • Η Επιχειρηματική μονάδα του ISG θα συνεχίσει να επενδύει για την ανάπτυξη, με όραμα να γίνει ο μεγαλύτερος πάροχος λύσεων υποδομής κέντρου δεδομένων, αυξάνοντας τις επενδύσεις σε υπολογιστικά συστήματα, υβριδικές λύσεις cloud και σύγκλιση δικτύων cloud 5G. Η εταιρεία θα συνεχίσει να ενισχύει τις εσωτερικές δυνατότητες σχεδιασμού και κατασκευής, να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και να διευρύνει τις στρατηγικές συνεργασίες για να δώσει περισσότερες λύσεις.
 • Οι συνεχείς επενδύσεις στη συνολική ανταγωνιστικότητα του ISG θα αυξήσουν περαιτέρω την κερδοφορία και τη συνολική ανταγωνιστικότητα της επιχειρηματικής μονάδας.

Intelligent Devices Group (IDG): κέρδος ρεκόρ, περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων εκτός Η/Υ

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο ζωής και εργασίας, με τους υπολογιστές να επιστρέφουν στο επίκεντρο της ψηφιακής ζωής. Ο κύκλος ανανέωσης του υπολογιστή έχει μειωθεί, ο ρυθμός διείσδυσης έχει αυξηθεί και η συνολική ζήτηση υπολογιστών μέχρι το 2025 θα παραμείνει τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα, με την εμπορική ζήτηση να ανακάμπτει γρήγορα. Ταυτόχρονα, η αγορά IoT αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% CAGR έως το 2025, ενώ οι νέες ευκαιρίες σε πωλήσεις non-PC αυξάνονται ραγδαία.

Απόδοση Q1:

 • Απόδοση ρεκόρ για το πρώτο τρίμηνο τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Κέρδη 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένα κατά 43% σε ετήσια βάση και έσοδα 14,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αυξημένα κατά 28% σε ετήσια βάση που είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού ισχυρών επιδόσεων σε Η/Υ και αυξανόμενων επιδόσεων των τμημάτων εκτός Η/Υ, τα οποία τώρα αντιπροσωπεύουν το 18% των συνολικών εσόδων του IDG.
 • Η Μέση Τιμή Πώλησης και η κερδοφορία συνεχίζουν να αυξάνονται, χάρη στις συνεχείς επενδύσεις σε premium και υψηλής ανάπτυξης τμήματα Η/Υ όπως Gaming, Workstation, και Thin & Light.
 • Η Lenovo ενίσχυσε τη θέση #2 στην παγκόσμια αγορά Android tablet, ενώ τα smartphones παρουσίασαν αύξηση εσόδων πάνω από 60% σε ετήσια βάση και είναι πλέον μια βιώσιμη, υγιής επιχείρηση, με λειτουργικό περιθώριο ρεκόρ για το τρίμηνο που ανήλθε σε σχεδόν 5%.

Μελλοντικά σχέδια:

 • Η Lenovo θα επενδύσει περαιτέρω σε πιο έξυπνες συσκευές, τεχνολογίες βασικών εξαρτημάτων και υπολογιστικές πλατφόρμες επόμενης γενιάς.
 • Η Lenovo θα αξιοποιήσει την ευρεία πελατειακή της βάση για πωλήσεις προϊόντων εκτός Η/Υ και την αύξηση της βιώσιμης κερδοφορίας.

Επενδύσεις για το μέλλον

 • Τα έξοδα Ε&Α του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 40% σε ετήσια βάση, με δέσμευση να διπλασιαστούν οι επενδύσεις Ε & Α τα επόμενα τρία χρόνια.
 • Η εταιρεία ανέβηκε πρόσφατα 65 θέσεις και κατέχει πλέον τη θέση #159 στη λίστα Fortune Global 500, την υψηλότερη κατάταξη στην ιστορία της
 • Η λειτουργική αριστεία και η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού του Ομίλου εξακολουθούν να είναι οι καλύτερες στην κατηγορία τους, βοηθώντας την επιχείρηση να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες παγκόσμιες προκλήσεις προμήθειας εξαρτημάτων.
 • Ο Όμιλος συνεχίζει να επικεντρώνεται στο ESG, τόσο μέσω των στόχων που έχει θέσει για την αποφυγή της κλιματικής αλλαγής, όσο και με την προώθηση της πράσινης καινοτομίας, ενώ παράλληλα εργάζεται για την υποστήριξη κοινοτήτων και επιχειρήσεων που έχουν ανάγκη ως αποτέλεσμα των προκλήσεων COVID και την ενδυνάμωση υπο-εκπροσωπούμενων κοινοτήτων προσφέροντας πρόσβαση στην τεχνολογία και εκπαίδευση STEM, μέσω του Ιδρύματος Lenovo. Η ετήσια έκθεση ESG του Ομίλου θα δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο του 2021. Η Lenovo έχει επίσης πρόσφατα έχει αναδειχθεί ως best workplace όσον αφορά στην ένταξη ατόμων με αναπηρία, από τον δείκτη ισότητας του Disability: IN 2021.

LENOVO GROUP
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, 2021
(σε US$ εκατομμύρια, εκτός από τα share data)

Q1 21/22Q1 20/21Y/Y CHG
Έσοδα16,92913,34827%
Μικτά Κέρδη2,8242,04138%
Μικτό περιθώριο κέρδους16.7%15.3%1.4 pts
Λειτουργικά έξοδα(2,081)(1,605)30%
Αναλογία εσόδων – εξόδων12.3%12.0%0.3 pts
Λειτουργικό κέρδος74343670%
Άλλα μη-λειτουργικά έξοδα – net(93)(104)(11)%
Έσοδα προ-φόρων65033296%
Φόροι(165)(85)94%
Κέρδος κατά την περίοδο48524797%
Χρεωστικοί τόκοι(19)(34)(44)%
Κέρδος που αναλογεί στους μετόχους466213119%
Αποτελέσματα ανά μετοχή (σε σεντς ΗΠΑ)
Βασικά
Μειωμένα

4.02
3.53

1.80
1.76

2.22
1.77