29/06/2020

Ο χώρος των tablets αλλάζει δραματικά, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα που συνέπεσαν, η αποχώρηση εταιριών από την αγορά των tablet και το ban κατασκευαστών από τη Google μέσω της Αμερικάνικης κυβέρνησης, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών προβληματισμών.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των αποφάσεων για τους καταναλωτές, οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν τον κατασκευαστή που τους διασφαλίζει σταθερότητα, αξιοπιστία, καινοτομία, αλλά και την πλήρη Android εμπειρία, έτοιμη απευθείας από το άνοιγμα του νέου τους tablet.

Αν αυτές οι προϋποθέσεις σας θυμίζουν Lenovo, δεν έχετε άδικο 🙂

Το γεγονός ότι η Lenovo βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση παγκοσμίως στα PCSD (PCs & Smart Devices) μόνο τυχαίο δεν είναι. Μάλιστα, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και στα tablets στην Ελλάδα (στοιχεία IDC 2019).

Android χωρίς Google Play services; Δεν νομίζω

Στην πλατφόρμα Android, τα Google Play services είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι ολόκληρου του λειτουργικού συστήματος. Android χωρίς Google play services είναι μισό Android και αυτό διότι δεν υπάρχει Google Play Store και βεβαίως καμία προεγκατεστημένη εφαρμογή της Google, όπως Gmail, Maps, YouTube και άλλες. Σε ένα tablet που δεν έχει Google play services αφενός ο χρήστης θα πρέπει να «ταλαιπωρηθεί» για να βρει και να εγκαταστήσει τις δημοφιλείς εφαρμογές του από άλλες πηγές (αφού είπαμε, Google play store δεν υπάρχει) και αφετέρου το μέλλον της ίδιας της συσκευής μοιάζει αβέβαιο: Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι αύριο-μεθαύριο οι απαγορεύσεις της Αμερικάνικης κυβέρνησης δεν θα επεκταθούν για παράδειγμα, στο ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Κάτι τέτοιο θα έβαζε τέλος στις ενημερώσεις και ουσιαστικά θα άφηνε εκτεθειμένο το tablet μας.

Μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι αυτή της ασφάλειας. Google Play Services έχουν μόνο οι πιστοποιημένες με Play Protect συσκευές οι οποίες περνούν αυστηρές διαδικασίες ελέγχου ασφάλειας και δοκιμών συμβατότητας, που πραγματοποιείται από την Google, για να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα χρήστη και οι πληροφορίες των εφαρμογών διατηρούνται ασφαλείς. Επιπλέον, διαθέτουν προεγκατεστημένο το λογισμικό Google Play Protect, το οποίο παρέχει προστασία έναντι παραβίασης της συσκευής. Έτσι, η απουσία των Google Play Services σημαίνει ανασφάλεια και έναν πιθανό εύκολο στόχο για επιθέσεις και ιούς.

Lenovo tablets για όλα τα βαλάντια και όλες τις ανάγκες

Τα Lenovo tablets καλύπτουν όλο το φάσμα των χρήσεων και αναγκών, από επαγγελματική μέχρι παιδική, με Android, αλλά και με Windows 10. Ποιος άλλος κατασκευαστής υποστηρίζει και τα δύο δημοφιλέστερα λειτουργικά συστήματα;

Επομένως ο προορισμός (και) για tablet είναι ένας: Lenovo.

Σειρά Tab M

Οι Tab M-series ταμπλέτες απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. Τα μοντέλα της διατίθενται σε διαστάσεις 7, 8 και 10,1 ίντσες, και όλα προσφέρουν υψηλή αυτονομία μπαταρίας και καθηλωτικό ήχο Dolby Audio. Η ταμπλέτα που ολοκληρώνει τη σειρά M είναι το Tab M10 FHD Plus, το οποίο συνδυάζει υψηλές επιδόσεις και premium κατασκευή σε μία πολύ προσιτή τιμή. Το Lenovo Tab M10 FHD Plus εξοπλίζεται με ακόμα μεγαλύτερη οθόνη 10,3″ τεχνολογίας IPS, οκταπύρηνο επεξεργαστή με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο και κορυφαίο ήχο Dolby Atmos.

Η σειρά Tab M περιλαμβάνει μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χρήση από πολλά μέλη της οικογένειας με ενσωματωμένες φιλικές προς τα παιδιά λειτουργίες και δυνατότητες γονικού ελέγχου.

Yoga Smart Tab

Από τη γκάμα tablet επιλογών της Lenovo ξεχωρίζει το βραβευμένο Yoga Smart Tab το οποίο είναι και tablet και ένα all-in-one smart home hub, αφού χάρη στον ενσωματωμένο Google Assistant μπορεί να υπακούσει στις εντολές σας (το far field 360 μοιρών μικρόφωνο πιάνει τη φωνή σας όπου κι αν βρίσκεστε), να εμφανίσει το περιεχόμενο που θέλετε ή να ελέγξει το έξυπνο σπίτι σας. Διαθέτει εκπληκτική IPS Full HD 10,1 ιντσών οθόνη και πανίσχυρα διπλά ηχεία JBL με υποστήριξη Dolby Atmos.

Με βάση τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο το γιατί «Lenovo και στα tablets». Η εταιρεία διαθέτει συσκευές που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε βαλάντιο. Τα προϊόντα της έχουν όμορφη σύγχρονη σχεδίαση με προηγμένα υλικά κατασκευής, τελευταίας τεχνολογίας hardware, λειτουργίες και δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν μικροί και μεγάλοι χρήστες για ψυχαγωγία και εργασία.

Πάνω από όλα όμως, η Lenovo προσφέρει υποστήριξη και σταθερότητα! Τα tablets της Lenovo σε συνεργασία με τη Google ενημερώνονται με όλα τα τελευταία patches ασφαλείας και updates του λειτουργικού, ενώ η Lenovo Hellas φροντίζει για την επάρκεια της αγοράς και την υποστήριξη των προϊόντων. Αυτά περιμένει ο καταναλωτής από έναν κατασκευαστή και αυτά ακριβώς και πολύ περισσότερα προσφέρει ο νούμερο ένα κατασκευαστής PC και smart devices στον κόσμο, η Lenovo.