Η οθόνη είναι ένα από τα εξαρτήματα ενός laptop που δεν σχεδιάστηκε για να διπλώνει. Φέτος, αυτό αλλάζει! Οι δεκαετίες καινοτομίας, κορυφαίας ποιότητας και επαναστατικών τεχνολογιών που χαρακτηρίζουν τη Lenovo οδήγησαν στην δημιουργία μίας συσκευής που θα αλλάξει όσα ξέρατε για τους φορητούς υπολογιστές. Σύντομα υποδεχόμαστε το Lenovo ThinkPad X1 Fold, τον πρώτο foldable φορητό υπολογιστή στον κόσμο, ο οποίος θα απογειώσει την παραγωγικότητα και την ψυχαγωγία σας. Έφτασε η ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα λοιπόν.

Στη νέα, εντυπωσιακή δημιουργία της Lenovo, το πρώτο πράγμα που τραβά τα βλέμματα είναι -προφανώς- η οθόνη της συσκευής. Το ThinkPad X1 Fold, μόλις το ξεδιπλώσετε, αποκαλύπτει ένα εύκαμπτο OLED πάνελ το οποίο καλύπτει ολόκληρη την εσωτερική πλευρά. Η εντυπωσιακή οθόνη του X1 Fold έχει διαγώνιο 13,3″ με αναλογία πλευρών 4:3 και διπλώνει στη μέση. Η καινοτομία αυτή οδηγεί σε πολλά καινούργια form-factors τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν νέες εμπειρίες χρήσης, τις οποίες δεν είχατε ίσως σκεφτεί μέχρι σήμερα.


Το πιο εμφανές πλεονέκτημα ενός foldable laptop όπως το Lenovo ThinkPad X1 Fold είναι οι μειωμένες διαστάσεις. Με τη συσκευή διπλωμένη, μπορείτε να πάρετε μαζί σας τον υπολογιστή με ευκολία. Η κορυφαία φορητότητα επιτυγχάνεται χάρη και στο μικρό βάρος της συσκευής, το οποίο δεν ξεπερνά το 1 κιλό!

Η φορητότητα, όμως, είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Lenovo ThinkPad X1 Fold ξεχωριστό. Αυτό που θα σας κάνει να ξεχάσετε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για τα laptop είναι οι νέοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το αναδιπλούμενο panel. Η foldable οθόνη σας επιτρέπει, αρχικά, να στηρίξετε το ThinkPad X1 Fold, σαν ένα τυπικό laptop, μόνο που αντί για πληκτρολόγιο, το κάτω κομμάτι περιλαμβάνει οθόνη. Αυτό κάνει το multitasking πολύ πιο αποδοτικό.

Επιπλέον, για τις ώρες που χρειάζεστε πληκτρολόγιο, το ThinkPad X1 Fold μπορεί να συνδυαστεί με το Bluetooth Mini Fold Keyboard που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συσκευή. Εναλλακτικά, η οθόνη του νέου laptop είναι αφής, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω των δικών σας touch inputs ή με το Active Pen. Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την οθόνη, το X1 Fold μπορεί να στηριχθεί σε όρθια θέση, πλήρως ανοικτό, και να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας σε όλη την οθόνη.

Οι δυνατότητες είναι τόσες πολλές που θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για αυτές. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πως μπορείτε να κρατάτε το Lenovo ThinkPad X1 Fold ακόμα ως βιβλίο, με την οθόνη ελάχιστα διπλωμένη, την ώρα που διαβάζετε ένα e-book, και να νιώσετε σαν να κρατάτε ένα πραγματικό βιβλίο. Τα use cases τους πρώτου foldable laptop είναι πάρα πολλά και ανυπομονούμε να δούμε πως θα χρησιμοποιήσετε και εσείς τις επαναστατικές δυνατότητες που φέρνει το X1 Fold.


Για να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τη συσκευή, η Lenovo φροντίσει να συνεργαστεί με τους κορυφαίους της αγοράς, τόσο στο software όσο και στο hardware. Η έκδοση των Windows 10, η οποία έρχεται προεγκατεστημένη στη συσκευή, έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να προσαρμόζεται άμεσα στις ανάγκες του foldable laptop, ενώ επεξεργαστής που βρίσκεται στην καρδία της συσκευής προέρχεται από την Intel. Συγκεκριμένα, το Lenovo ThinkPad X1 Fold εξοπλίζεται με hybrid Intel Core i5 CPU, ο οποίος έρχεται με Wi-Fi 6 συνδεσιμότητα, προαιρετικό 5G και όση δύναμη χρειάζεται μία always-connected συσκευή.

Για να φτάσουμε στη δημιουργία του ThinkPad X1 Fold, οι μηχανικοί της Lenovo έπρεπε να ξεπεράσουν σημαντικές μηχανικές, ηλεκτρικές και δομικές προκλήσεις. Η διαδικασία ανάπτυξης του Lenovo ThinkPad X1 Fold διήρκησε περισσότερα από 4 χρόνια, αλλά, το αποτέλεσμα είμαστε σίγουροι πως θα σας εντυπωσιάσει.

Lenovo-ThinkPad X1 Fold Launch 04

Δεν θα είναι καμία υπερβολή να πούμε πως με το Lenovo ThinkPad X1 Fold πραγματικότητα αλλάζει σχήμα. Τι σχήμα παίρνει; Οτιδήποτε ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες!

Μάθε πρώτος πότε θα έρθει!