Υπολογιστές υπάρχουν πολλοί· η επιλογή, όμως, του κατάλληλου μηχανήματος για σημαντικές και απαιτητικές επαγγελματικές εφαρμογές είναι πιο δύσκολη από το να ψάξει κανείς απλά για τον καλύτερο επεξεργαστή, την περισσότερη μνήμη ή την πιο «δυνατή» κάρτα γραφικών. Μάλιστα, οι premium mainstream υπολογιστές – και πολύ περισσότερο οι gaming υπολογιστές – σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με γνώμονα διαφορετικές ανάγκες από αυτές που έχει ένας επαγγελματίας με υψηλές απαιτήσεις. Οι προδιαγραφές, μάλιστα, μπορεί να κρύβουν και παγίδες αθέατες στους περισσότερους.

Η Lenovo έχει σχεδιάσει τη σειρά ThinkStation P Series για desktop workstation, αλλά και τη σειρά ThinkPad P Series για laptop workstation, ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών, προσφέροντας υπολογιστές σχεδιασμένους με προδιαγραφές… Formula 1 Plus! Παράλληλα, και η ποιότητα κατασκευής της Lenovo είναι σχεδόν… θρυλική, με σταθερά χαμηλότερα ποσοστά βλαβών – όπως αποδεικνύεται και από ανεξάρτητες μελέτες (TBR Repair Rate study). Σε αυτό βοηθούν και οι στρατιωτικών προδιαγραφών δοκιμές με τις οποίες δοκιμάζονται όλα τα ThinkPad, με 12 μεθόδους και 22 διαδικασίες για μηχανικές καταπονήσεις, δονήσεις, σκόνη και άμμο, υγρασία, ακραίες θερμοκρασίες, ηλιακή ακτινοβολία, μέχρι και… μύκητες!

Σε ένα άλλο επίπεδο, τα workstation της Lenovo δεν έρχονται απλά “ως έχουν” κάθε workstation Lenovo συνοδεύεται από ISV Certification, που σημαίνει πως έρχονται με εγγυήσεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες software (Autodesk, Adobe, SolidWorks, κ.α.) για την υποστήριξη όλων των λειτουργιών και χαρακτηριστικών των προγραμμάτων τα οποία είναι απαραίτητα στους επαγγελματίες. Το ISV Certification δείχνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην είναι λειτουργικό το οποιοδήποτε feature των προγραμμάτων τους σε ένα workstation της Lenovo.

Ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας το οποίο προσφέρει η Lenovo είναι το ThinkShield, που αποτελεί ένα portfolio συστημάτων ασφαλείας, τα οποία ξεκινούν από τον πιο ασφαλή σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων της αγοράς, περιλαμβάνουν ειδικό σύστημα ασφαλείας για το Wi-Fi, μοναδικό Self-Healing BIOS, αλλά και μηχανικό κλείστρο για την webcam! Σε ένα άλλο επίπεδο, όλα τα ThinkStation και ThinkPad P Series έρχονται με υποστήριξη για Linux, με όλες τις μεγάλες διανομές (Suse, Red Hat, Ubuntu, Fedora, Debian), για απροβλημάτιστη λειτουργία out-of-thebox.

Τέλος, το στοιχείο που αποτελεί την διαφοροποιό ποιότητα των workstation της Lenovo είναι η καθολική κάλυψη όλων των μοντέλων από 3ετή εγγύηση Premier Support. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες των workstation της Lenovo απολαμβάνουν υπηρεσίες όπως η «ζωντανή» επίλυση προβλημάτων, πρόσβαση σε κορυφαίους μηχανικούς, λεπτομερής υποστήριξη σε hardware και software, αποκλειστική πρόσβαση σε τηλεφωνική υποστήριξη 24/7, 365 μέρες το χρόνο, προτεραιότητα σε ανταλλακτικά και εργασία, προσωπική επαφή υποστήριξης και βέβαια παγκόσμια κάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα>>