Το Fortune Greece κατήρτισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λίστα 40under40 το 2013, μέσα στην κρίση. Στα χρόνια που ακολούθησαν έγινε θεσμός του οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας, γιορτάζοντας τη συμπλήρωση δέκα χρόνων το 2022. Το 2023 επιστρέφει πλήρως ανανεωμένη και επιβραβεύει 40 επιχειρηματίες κάτω 40 ετών που καινοτομούν και διακρίνονται με όχημα την εξωστρέφεια, τις νέες τεχνολογίες και τη βιώσιμη στρατηγική. Στη φετινή λίστα εκπροσωπούνται πολλοί και διαφορετικοί κλάδοι, όπως η Ναυτιλία, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, η Αρχιτεκτονική, το Fintech, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.ά.

Παναγιώτης Μακρυνιώτης
Ηλικία: 37
Θέση: Γενικός διευθυντής, Ελλάδα, Κύπρος
Εταιρία: Lenovo

Η Lenovo αποτελεί στην Ελλάδα τον κυρίαρχο παίκτη στην αγορά laptop με ποσοστό 27,69% για τη χρονιά που πέρασε, ενώ αποτελεί τον προτιμητέο προμηθευτή για τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις με ποσοστό 41,53%, εξασφαλίζοντας έτσι την πρώτη θέση στο σύνολο των καταναλωτικών κατηγοριών σε φορητούς και σταθερούς υπολογιστές με 25,59% για το οικονομικό έτος 2022 – 2023.

Ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης έχει ήδη κλείσει μια πενταετία στο τιμόνι του τεχνολογικού κολοσσού σε Ελλάδα και Κύπρο, έχοντας διαχειριστεί με επιτυχία τις τεράστιες προκλήσεις που προέκυψαν από την περίοδο της πανδημίας και μετά.