21/05/2021
21/05/2021

Η Lenovo ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη πρόοδό της προς εκπλήρωση των δεσμεύσεών της για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τους στόχους που έχει θέσει για το μέλλον.

Μετά την επίτευξη και την υπέρβαση των στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την περίοδο 2010-2020, η Lenovo εντάχθηκε στην πρωτοβουλία Science Based Targets Ιnitiative και έθεσε φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα δέκα χρόνια που αφορούν στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα παραγωγής και πώλησής της. Οι νέοι στόχοι της εταιρείας για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 είναι φιλόδοξοι, αφού προβλέπουν μείωση των εκπομπών τύπου 1 και 2 στο μισό. Με στόχους που βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία, οι προσπάθειες της Lenovo θα συμβάλουν τα μέγιστα στον στόχο των Ηνωμένων Εθνών να περιορίσει η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά μόνο 1,5 Κελσίου.

«Έχουμε ευθύνη έναντι όλων μας να σημειώσουμε πρόοδο στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε για την κλιματική αλλαγή, να έχουμε θετικό κοινωνικό αντίκτυπο στις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε και να είμαστε πολίτες-πρότυπα στην ηθική μας συμπεριφορά», δήλωσε ο Rob Taylor, director of environmental affairs της Lenovo. «Η Lenovo παραμένει εστιασμένη στην οικοδόμηση ενός λαμπρότερου μέλλοντος δια μέσου των προϊόντων, των λύσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει, αλλά και της δέσμευσής της να εφαρμόσει ισχυρές περιβαλλοντικές, και κοινωνικές πρακτικές και πρακτικές διακυβέρνησης (ESG)».

Ως εταιρεία με 63.000 υπαλλήλους/εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, τα προγράμματα ESG της Lenovo είχαν εκτεταμένο αντίκτυπο σε διάφορους τομείς της επιχείρησης, όπως:

  • Xρήση 8 εκατομμυρίων κιλών ανακυκλωμένου πλαστικού ετησίως, σε 66 διαφορετικά δίκτυα παραγωγής
  • Εξάλειψη πάνω από 3.100 τόνων αποβλήτων μέσω της ενσωμάτωσης λιπασματοποιημένου ζαχαροκάλαμου και μπαμπού από το 2008
  • Μείωση της κατανάλωσης συσκευασιών κατά 560 τόνους ανά έτος (χρήση 2019/2020)
  • Συσστράτευση με την πρωτοβουλία του ΟΗΕ CEO Water Mandate που αφορά στην προώθηση της σωστής διαχείρισης και καθαρισμό του νερού από  τους ηγέτες επιχειρήσεων
  • Ολοκλήρωση έργων παραγωγής ηλιακής ενέργειας σε εγκαταστάσεις της Lenovo στο Morrisville και στο Whitsett, NC, ΗΠΑ και στα Hefei και Wuhan της Κίνας το 2020

«Η πανδημία αποκάλυψε πόσο πραγματικά διασυνδεόμαστε όλοι μας και έφερε στο προσκήνιο την επίδραση που έχουμε όλοι στον πλανήτη», δήλωσε η Mary Jacques, director of global environmental affairs and senior engineer staff member της Lenovo, «Στη Lenovo, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε ευκαιρίες να χρησιμοποιούμε εξυπνότερη τεχνολογία για την επίτευξη ουσιαστικών περιβαλλοντικών βελτιώσεων, εντός και εκτός της επιχείρησής μας, καθώς και να προωθούμε θετικές επιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο».

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας της Lenovo στο πιο πρόσφατο ESG Report, συμπεριλαμβανομένων των στόχων μείωσης των εκπομπών αεριών θερμοκηπίου έως το 2030 , που ευθυγραμμίζονται με την πρωτοβουλία Science Based Targets.