01/09/2022
01/09/2022

Στο πλαίσιο της IFA 2022 που λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο (2-6 Σεπτεμβρίου 2022), η Lenovo ανακοίνωσε τα νέα, Lenovo Glasses T1, για πρόσβαση σε κάθε είδους περιεχόμενο εν κινήσει. Συμβατά με πολλά από τα σύγχρονα smartphones, tablets και laptops με πλήρη λειτουργία USB-C, τα Lenovo Glasses T1 προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, οπτικά υψηλής απόδοσης για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ παράλληλα είναι ελαφριά, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να εξερευνούν και να απολαμβάνουν κάθε είδους περιεχόμενο, πέρα και πάνω από τα περιορισμένα μεγέθη των οθονών των φορητών συσκευών

Τα Lenovo Glasses T1 είναι συμβατά με πολλά από τα σύγχρονα smartphones, tablets και laptops που διαθέτουν USB-C, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας, οπτικά υψηλής απόδοσης, ενώ παράλληλα είναι ελαφριά, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να εξερευνούν και να απολαμβάνουν κάθε είδους περιεχόμενο, πέρα και πάνω από τα περιορισμένα μεγέθη των οθονών των φορητών συσκευών.

Καθώς η υπολογιστική ισχύς των φορητών συσκευών αυξάνεται, οι gamers, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες, μπορούν να επωφεληθούν από τη δύναμη που τους παρέχει μια προσωπική οθόνη, την οποία άνετα μπορούν να μεταφέρουν στην τσέπη τους. Η τάση είναι σαφής, οι χρήστες φορητών συσκευών θέλουν να μπορούν να παίζουν περισσότερα παιχνίδια και να ανεβάζουν περισσότερα βίντεο. Η παγκόσμια αγορά για το mobile gaming προβλέπεται πως θα φτάσει σε τζίρο τα 153 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, καταγράφοντας ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 11,5%, την ώρα που η αγορά για video streaming προβλέπεται πως θα φτάσει σε τζίρο τα 972 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, καταγράφοντας μέση ετήσια άνοδο της τάξης του 18,1%.

Όχι μόνο για gaming

Τα γυαλιά αυτά δεν προορίζονται απλά για διασκέδαση και παιχνίδια. Καθώς το υβριδικό περιβάλλον εργασίας είναι η νέα πραγματικότητα, οι επαγγελματίες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις φορητές συσκευές τους. Όμως, η εργασία σε  ευαίσθητα, κρίσιμα για την επιχείρηση έγγραφα από PC σε δημόσιους χώρους δημιουργεί ρίσκα για την ασφάλεια της επιχείρησης. Με τη χρήση των Lenovo Glasses T1, οι εργαζόμενοι αποκτούν έναν προσωπικό χώρο εργασίας, προστατευμένο από τυχόν αδιάκριτα βλέμματα.

Τα Lenovo Glasses T1 είναι έτοιμα να καλύψουν όλες τις απαιτήσεις διαφορετικών χρηστών. Εκτός από τις περισσότερες συσκευές που διαθέτουν πλήρη υποστήριξη USB-C σε περιβάλλον Windows, Android και MacOS, τα γυαλιά μπορούν επίσης να συνδεθούν με συσκευές iOS που διαθέτουν θύρα Lightning, μέσω ενός προαιρετικού αντάπτορα.

Έχοντας ως στόχο τη μεγιστοποίηση της άνεσης για παρατεταμένη χρήση, τα Lenovo Glasses T1 παρέχονται με κλιπ μύτης τα οποία αντικαθίστανται και προσαρμοζόμενους βραχίονες, ενώ υποστηρίζουν και φακούς οράσεως, μέσω του προσαρμοζόμενου σκελετού που τα συνοδεύει.

H εξαιρετική ποιότητα εικόνας επιτυγχάνεται μέσα από τη χρήση κορυφαίας απεικονιστικής τεχνολογίας. Κάθε φακός περιλαμβάνει μια οθόνη micro-OLED, 1.920×1.080, 60Hz και υψηλότατο λόγο αντίθεσης 10.000:1. Χάρη στην υψηλή οπτική αποτελεσματικότητα και τη συνολικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, τα Lenovo Glasses T1 μπορούν να προβάλουν βίντεο ή να παίζουν παιχνίδια ενσύρματα από φορητές συσκευές για ώρες, χωρίς την παραμικρή ανησυχία για τυχόν εξάντληση της μπαταρίας των συνδεδεμένων συσκευών.

Επιπλέον, διαθέτουν ενσωματωμένα μεγάφωνα υψηλής πιστότητας.

«Καθημερινά, άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται όλο και περισσότερο σε φορητές συσκευές για διασκέδαση και εργασία», δήλωσε ο Eric Yu, senior vice president of Commercial Product Center and SMB Segment, Intelligent Devices Group, Lenovo. «Η επιφάνεια θέασης μπορεί να αποτελέσει σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στην εμπειρία χρήσης. Μέσα από μια λύση όπως τα Lenovo Glasses T1, οι χρήστες είναι σε θέση να απολαμβάνουν μια φορητή όσο και ιδιωτική εμπειρία μεγάλης οθόνης, αντλώντας περισσότερη αξία από τα κινητά και τους φορητούς υπολογιστές τους».