Σε πρόσφατη ψηφιακή συνέντευξη τύπου, η Lenovo παρουσίασε τα ευρήματα της πρώτης ελληνικής έρευνας που εστιάζει στα θέματα της εργασίας από απόσταση και της κυβερνοασφάλειας, ενώ χαρτογραφεί ταυτόχρονα το τεχνολογικό επίπεδο των εταιρειών στη χώρα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη Focus Bari το διάστημα Ιουνίου-Ιουλίου 2020, για λογαριασμό της Lenovo. Στο πρώτο ρεπορτάζ του καναλιού, η κάλυψη στάθηκε περισσότερο στη χαρτογράφηση του εξοπλισμού των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ επανήλθε στα αποτελέσματα της έρευνας «Driving The Way Forward: Digital Transformation & Security in the Covid-19 era» με νέο ρεπορτάζ. Αυτό προβλήθηκε ξανά στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου. Tο δεύτερο αφιέρωμα του ΣΚΑΪ εστίασε αυτή τη φορά στα θέματα κυβερνοασφάλειας που ανέδειξε η έρευνα της Lenovo και στις τάσεις τηλε-εργασίας που διαμορφώθηκαν τους περασμένους μήνες.

Ως μέρος του ρεπορτάζ, την έρευνα κλήθηκαν να σχολιάσουν και άνθρωποι από το χώρο της τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ μίλησαν οι: Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος, Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΔΣ του ΣΕΠΕ και Ιωάννης Μετζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas.

Driving The Way Forward Skai News - 01

Ο κος Μπρουμίδης επισήμανε το γεγονός πως η περίοδος του lockdown και της τηλε-εργασίας οδήγησε στην ανακάλυψη νέων δυνατοτήτων των συσκευών, οι οποίες δεν αξιοποιούνταν ή δεν ήταν γνωστές προηγουμένως. Η κα Παπαρίδου, με τη σειρά της, ανέδειξε τη σημασία της κυβερνοασφάλειας. Σε μία περίοδο όπου όλο και περισσότερες ενέργειες γίνονται ψηφιακά, η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κος Μετζάνης, ο οποίος μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό τους 3 άξονες επάνω στους οποίους θα πρέπει να κινηθούν οι επιχειρήσεις γύρω από το θέμα της κυβερνοασφάλειας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas προτείνει, αρχικά, να γίνεται επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας τα οποίο να είναι κατάλληλα για τις υποδομές που ήδη υπάρχουν. Έπειτα, συνιστά τη συχνή αναβάθμιση του εξοπλισμού, ενώ η τελευταία του πρόταση αφορά την προσεκτική εκπαίδευση των χρηστών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας «Driving The Way Forward: Digital Transformation & Security in the Covid-19 era» μπορείτε να τα βρείτε σε αυτό το σύνδεσμο, ενώ το πιο πρόσφατο αφιέρωμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ είναι διαθέσιμο για παρακολούθηση στο παρακάτω βίντεο: