24/01/2023

To ΤhinkBook Plus επανεφευρίσκει το form factor περιστρεφόμενης οθόνης

Το νέο μοντέλο στη σειρά ThinkBook Plus έρχεται να ανανεώσει πλήρως την ισχυρή κληρονομιά της Lenovo στα form factor με περιστρεφόμενη οθόνη, χάρη σε μια προσέγγιση με διπλό άξονα περιστροφής, ενσωματώνοντας οθόνη OLED στη μία πλευρά και μια έγχρωμη οθόνη e-ink στην άλλη. Η Lenovo παρουσίασε παράλληλα το νέο laptop ThinkBook 16p 4ης γενιάς, που ενσωματώνει υποσυστήματα υψηλών επιδόσεων, μεταξύ άλλων 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, σε συνδυασμό με έως και NVIDIA GeForce RTX 4060 αυτόνομη κάρτα γραφικών.

Μια νέα προσέγγιση στους υβριδικούς υπολογιστές

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το 2020, το όνομα ThinkBook Plus έχει καταστεί συνώνυμο ιδιαίτερων όσο και καινοτόμων συσκευών που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους το ThinkBook Plus 2nd Gen με οθόνη e-Ink και το μοντέλο 3rd Gen που περιλαμβάνει μια δεύτερη οθόνη 8 ιντσών, δίπλα στο πληκτρολόγιο. Η Lenovo έχει μακρά ιστορία στην καινοτομία των form factors με περιστρεφόμενες οθόνες, ξεκινώντας από το 2005 με το ThinkPad X41 tablet και αργότερα με το ThinkPad Twist, αρχής γενομένης από το 2012. Το νέο ThinkBook Plus Twist επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στην κατηγορία, ενσωματώνοντας μια καινοτόμα, περιστρεφόμενη διπλή οθόνη η οποία προσφέρει ευελιξία, ενώ παράλληλα ενισχύει την εμπειρία χρήσης σε πολλαπλούς τομείς, οδηγώντας στην δημιουργία ενός πραγματικά ιδιαίτερου laptop που απευθύνεται σε μια νέα γενιά.

Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του ThinkBook Plus 2ης γενιάς, οι ομάδες σχεδιασμού και κατασκευής της Lenovo αφουγκράστηκαν τις παρατηρήσεις των πελατών και τις επιθυμίες των χρηστών, προκειμένου να εφαρμόσουν πλήθος βελτιώσεων και καινοτομιών μέσα από το ThinkBook Plus Twist:

  • Τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστές Intel Core 13ης γενιάς
  • Νέα οθόνη OLED 2.8K 13,3 ιντσών με λεπτό bezel, γυάλινη επιφάνεια αφής και περιστρεφόμενη βάση
  • Νέα, εμπρόσθιου φωτισμού, έγχρωμη οθόνη 12 ιντσών στο επάνω κάλυμμα, με βελτιωμένη συχνότητα ανανέωσης 12Hz και γυάλινη επιφάνεια αφής
  • Intel Wi-Fi 6E το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και τη σταθερότητα των ασύρματων συνδέσεων στα υποστηριζόμενα δίκτυα
  • Υποστήριξη γραφίδας πλήρους μεγέθους στις οθόνες OLED και e-Ink με έως και 18 μήνες διάρκεια μπαταρίας

Το ThinkBook Plust Twist μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευέλικτο σε πολλαπλές μορφές, καθώς μπορεί να πάρει τη μορφή κλασικού φορητού υπολογιστή ή tablet, ενώ και στις δύο περιπτώσεις προτεραιότητα μπορεί να δοθεί είτε στην οθόνη OLED είτε στην έγχρωμη οθόνη e-Ink χάρη στη μοναδική, περιστρεφόμενη βάση.

Όσοι ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους θα ενθουσιαστούν με την οθόνη e-Ink, είτε στη μορφή laptop “γραφομηχανής”, είτε στη μορφή “e-paper” tablet, καθώς έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν προσχέδια, να επεξεργάζονται ή να τροποποιούν αρχεία μέσω του πληκτρολογίου ή της γραφίδας. Η οθόνη e-Ink μπορεί να περιορίσει την κόπωση των ματιών από τα μεγαλύτερα διαστήματα χρήσης και παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερο διάστημα χρήσης μεταξύ των φορτίσεων. Για πιο σύνθετες ανάγκες επεξεργασίας εγγράφων ή εικόνων, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη μορφή OLED tablet και να αξιοποιήσουν την ολοζώντανη οθόνη 2.8Κ με φωτεινότητα 400nit με τη βοήθεια της γραφίδας.

Όσοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, είναι βέβαιο πως θα ενθουσιαστούν με την ευελιξία της συσκευής, καθώς μπορούν να συμβουλεύονται γρήγορα και να επεξεργάζονται ραντεβού και email μέσα από την οθόνη e-Ink, όπου και αν βρίσκονται. Στη συνέχεια, μπορούν εύκολα να περάσουν στη μορφή laptop με οθόνη OLED, με μια απλή περιστροφή και με το πάτημα ενός πλήκτρου να συμμετάσχουν σε τηλεδιασκέψεις με υψηλής ανάλυσης εικόνα, μέσω της κάμερας FHD, απολαμβάνοντας εκπληκτικό ήχο, χάρη στα διπλά μικρόφωνα που παρέχουν έξυπνη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, ώστε να περιορίζεται ο θόρυβος από το περιβάλλον. Όσο βρίσκονται στη μορφή laptop με οθόνη OLED, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τη δύναμη που προσφέρουν οι 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core και τα Windows 11, έχοντας στη διάθεσή τους ένα στιβαρό εργαλείο υψηλών επιδόσεων, που ενισχύει την παραγωγικότητα. Στο τέλος της ημέρας, μπορούν να επιλέξουν τη μορφή tablet με οθόνη OLED για να χαλαρώσουν, παρακολουθώντας κάποια αγαπημένη streaming υπηρεσία ή να προτιμήσουν το tablet mode με την οθόνη e-Ink, για να διαβάσουν μερικά κεφάλαια από το αγαπημένο βιβλίο τους.

Ήρθε το πανίσχυρο ThinkBook 16p 4ης γενιάς

Το νέο ThinkBook 16p 4ης γενιάς, παράλληλα με τα προαιρετικά περιφερειακά Lenovo Magic Bay, προσφέρει άφθονη υπολογιστή ισχύ και παραγωγικότητα. Μια γρήγορη ματιά στις τεχνικές προδιαγραφές επιβεβαιώνει τις δυνατότητες που προσφέρει.

Οι τελευταίας, 13ης γενιάς Intel Core H-series επεξεργαστές, με προαιρετική αυτόνομη κάρτα γραφικών έως και τη NVIDIA GeForce RTX 4600, επιλογές οθονών έως τις 16 ίντσες στα 3.2Κ με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz και υποστήριξη Dolby Vision, μνήμη DDR5 και υποστήριξη διπλού SSD έως τα 2TB αποθηκευτικού χώρου, καθιστούν τη συγκεκριμένη πρόταση το ισχυρότερο ThinkBook μέχρι στιγμής, ιδανικό για απαιτητικές εργασίες, επεξεργασία εικόνων και βίντεο, αλλά και gaming.

Οι καινοτομίες, όμως, δεν περιορίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές. Το ThinkBook 16p 4ης γενιάς παρουσιάζει τον πρώτο επανασχεδιασμό των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της σειράς, και έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης, προσφέροντας περισσότερη ευελιξία μέσα από μια καταπληκτική εμπειρία απομακρυσμένης συνεργασίας και ευκολίας χρήσης, χάρη στις λύσεις της σειράς Lenovo Magic Bay.

Η βελτιωμένης χωρητικότητας μπαταρία των 80Whr με δυνατότητα ταχείας φόρτισης προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής και περιορίζει το χρόνο που περνά η συσκευή συνδεδεμένη σε κάποια πρίζα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια αφής είναι σχεδιασμένη για ανετότερη μεταφορά εντολών, ενώ οι ανάγκες σε επίπεδο τηλεδιασκέψεων καλύπτονται από τη FHD κάμερα και τέσσερα ηχεία Harman Kardon που βλέπουν προς το χρήστη και προσφέρουν εξαιρετικό ήχο, είτε στο πλαίσιο κάποιας τηλεδιάσκεψης, είτε για χαλαρό gaming. Τα διπλά μικρόφωνα με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε οι συμπαίκτες να ακούν τη φωνή του χρήστη καθαρά, χωρίς να επηρεάζεται από το θόρυβο του περιβάλλοντος, είτε στη δουλειά, είτε στο παιχνίδι.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της πραγματικά ισχυρής πρότασης είναι η μαγνητική επιφάνεια σύνδεσης που βρίσκεται στην επάνω πλευρά της οθόνης, σχεδιασμένη έτσι ώστε να υποδέχεται τα περιφερειακά της σειράς Lenovo Magic Bay. Αυτά τα περιφερειακά, τα οποία μπορούν προαιρετικά να συνοδεύουν επιλεγμένες συνθέσεις του ThinkBook 16p 4ης γενιάς, είναι ικανά να μετατρέψουν το ThinkBook σε ένα οικιακό στούντιο αναμετάδοσης βίντεο ή να προσφέρουν τα επιπλέον πλεονεκτήματα της σύνδεσης με δίκτυα 4LTE για εργασία και απομακρυσμένη διασκέδαση.

Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8